syllap

Αρχική σελίδα

Ποιοι είμαστε

Οι δράσεις μας

Ανακοινώσεις

Προτάσεις

Θεωρητικό Υλικο

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

 

Σύσταση Διοικητικού Συμβουλίου

Μετά την διεξαγωγή των εκλογών του Συλλόγου στην Πάτρα,

την Πέμπτη  21-4-2011

στο χώρο «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ»,

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει όπως παρακάτω:

Πρόεδρος: Μελίνα Πλαστή

Αντιπρόεδρος: Μαριάννα Ξυνή

Γενική Γραμματέας: Γιούλη Δούβου

            Ειδική Γραμματέας: Έφη Θεοφιλά

Ταμίας & Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Φωτεινή Αρβανίτη

 

Εξελεγκτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Λυμπεροπούλου Ζωή

ΜέληΚαυκιά Ελένη, Χρυσανθόπουλος Φώτης

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου που προηγήθηκε των εκλογών, η συνδρομή των μελών   αποφασίστηκε να ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10 € (αντί των 25€ που ήταν ως τώρα).

Η απόφαση λήφθηκε για ευνόητους λόγους σε σχέση με το γενικότερο οικονομικό τοπίο αφενός και για να προτρέψει παλιούς και νέους αποφοίτους σε ενεργή συμμετοχή στο Σύλλογο αφετέρου.

 

Για να κατεβάσετε το καταστατικό μας, κάντε κλικ ΕΔΩ.

 

Μήνυμα της Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Τους στόχους του συλλόγου μας, θα τους διαβάσετε στο καταστατικό του. Είναι έτσι ακριβώς. Τίποτα λιγότερο, πολλά όμως περισσότερα, που προέκυψαν στη σύντομη πορεία μας μέσα από την δράση μας.

Ένας μόνο τρόπος φάνηκε ικανός, κάπου τον Μάιο του 2005, σε γνωστό σημείο της Πάτρας, που συχνάζαμε ως φοιτητές να κρατήσει την ένωσή μας ζωντανή. Η επαν-ένωση μας ως απόφοιτοι. Και αποδείχθηκε λέξη κλειδί. Σε καιρούς δύσκολους, σε πόλεις - θηρία, σε επιλογές προσωπικές.

Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι γνωστά σε εμάς τους ίδιους και οι φίλοι μας, μας ακούνε συχνά να αναφερόμαστε σ΄ αυτά. Ο Πανελλήνιος Σύλλογός μας (Π.Ε.ΣΥ.Θ) τα «υπηρετεί» πιστά, δέκα χρόνια τώρα.

Άλλο ήταν το ζητούμενο. Πώς δηλαδή θα μπορούσαμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε μαζί και να συνεχίζουμε την από κοινού δημιουργία μας. Γιατί, όσα και αν κατά καιρούς συζητούσαμε, «κυριευμένοι» έντονα και από τις δύο βασικές διαθέσεις ( καλή ή κακή) δύο πράγματα ήταν τόσο κυρίαρχα που κατά την γνώμη μου κατάφεραν να μας καθορίσουν. Ότι δηλαδή μάθαμε να δουλεύουμε και πολύ και μαζί, και να έχουμε έντονα συναισθήματα για την σχολή μας και την φοιτητική μας ζωή.

Η ένωσή μας και η επαν-ένωση των παλιών αποφοίτων και μεταξύ τους και με τις υπόλοιπες, προηγούμενες ή επόμενες γενιές, μας αποδεικνύει διαρκώς ότι ο κόπος αξίζει.

Κάνουμε πράγματα όλοι μαζί. Συναντιόμαστε, κουβεντιάζουμε, οργανώσαμε πάρτι, πίνουμε καφέ, γελάμε, παρακολουθούμε παραστάσεις, ανταλλάσσουμε γνώμες, ιδέες, απόψεις , στήνουμε συζητήσεις πάνω σε σκηνές αμέσως μετά την παράσταση, αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε για τα μέλλον του κλάδου μας, την επιστημονική μας ταυτότητα, με μια λέξη την παρουσία μας.

Ένα πράγμα όμως τελικά δεν ανταλλάσσεται, «απαλλάσσεται» όμως όλων των ευκολιών. Η διατήρηση και των διαθέσεων και των απόψεων μας «ζωντανών». Τι σημασία θα είχε εξάλλου το «χειροκρότημα» ( το «φινάλε» δηλαδή) χωρίς την παράσταση; Αυτό που θέλω να πω τελικά, είναι πως η καθημερινότητα είναι το ζητούμενο. Και αν η πραγματικότητά της έχει τόσο τεράστια προβλήματα ανεργίας όσο του κλάδου μας, στην χώρα που γέννησε το θέατρο και την παράσταση, σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί, ακόμα και σε πείσμα και των καιρών και της πολιτείας, που μας αποδίδει διαρκώς τα αντίτιμα της ανεργίας μας.

Συνάδελφοι, ο Σύλλογός μας και κυρίως ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος (Π.Ε.ΣΥ.Θ), δεν χρειάζονται πολλούς. Μας χρειάζονται όλους. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της κάθε ξεχωριστής και προσωπικής κατάθεσης σε χρόνο και κόπο. Σημασία έχει η συμμετοχή.

Θέλω να πω σε όλους μας τους αποφοίτους, όπου και να βρίσκονται, να απλώσουμε ο ένας προς τον άλλον και να ενώσουμε τα χέρια. Για όλα υπάρχουν τρόποι. Και για την απόσταση, που έτσι και αλλιώς την υποστηρίζει τόσο- πολύ η τεχνολογία. Αρκεί να το πιστεύουμε και να το προσπαθούμε. Η αρχή έγινε. Χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος από όλους μας. Πείτε μας τη γνώμη σας, την κριτική σας για το Σύλλογο, για τις δράσεις τους, για το υλικό του, για την παρούσα ιστοσελίδα του. Ελάτε, να ανοίξουμε τον διάλογο μας, καταθέστε τις προτάσεις σας. Αναλάβετε δράση και πρωτοβουλίες. Ο Σύλλογος είναι έτοιμος να τις δεχθεί με πολύ χαρά και να τις αγκαλιάσει. Αναφέρω ως παράδειγμα κάποιες φορές που παρακολουθήσαμε όλοι μαζί παραστάσεις ή ακόμα και πρόβες, που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο συνάδελφοι μας, για να τονίσω την αξία της συλλογικής διαδικασίας. Ήταν πραγματικά ανεκτίμητες στιγμές. Και αυτό εκτός από εμάς, το εισπράττουν και μας το καταθέτουν και οι φίλοι μας. Η συνέχειά τους, από τους βασικούς στόχους μας, εναπόκειται σε όλους μας.

Η ιστοσελίδα που βλέπετε, είναι εξ΄ ολοκλήρου έργο μέλους μας, της Μάρθας Κοσκινά, κατόπιν ανάληψης αποκλειστικά προσωπικής της πρωτοβουλίας και συνεχών επαφών μας. Θέλω να την ευχαριστήσω και προσωπικά για την προσπάθειά της φυσικά, το χρόνο της και τον κόπο της, αλλά κυρίως γιατί μου δίνει την ευκαιρία να καταθέσω το παράδειγμα της πρωτοβουλίας της και να υποστηρίξω με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις, τα προηγούμενα καλέσματά μου.. Τα υπόλοιπα συμπεράσματα, δικά σας.

Για το Σύλλογο, Ιούλιος 2006

Η πρόεδρος

Μελίνα Πλαστή